• Address: Alvøveien 46, 5179 Godvik
  • Phone: 981 04 007
  • Hours: 7 Days a week from 10-00 am to 6-00 pm
messe

Mens messer og utstillinger tilbyr et stort spekter av fordeler, krever de ofte en like stor mengde fokus, arbeid og engasjement. Et utstillingsområde er den perfekte muligheten til å møte og kommunisere med mennesker som du ellers ikke får tilgang til. Her er noen tips som kan være med på å gjøre din utstilling til en suksess.

Planlegger du utstilling, deltakelse på messe eller andre arrangement? Her er 10 ting å vurdere:

1. Hva viser du / sett mål?
Før din plass er booket, vær sikker på hva dine forretningsmål for arrangementet er. Planlegger du å selge et produkt, nettverk med andre bedrifter eller er ønsket å få nye kunder? Når du har identifisert målet, sett realistiske mål og sørg for at alle ansatte er godt forberedt til den aktuelle dagen. Å komme videre på disse områdene betyr at du kan få mest mulig ut av aktiviteten.

2. Vær forberedt
For en vellykket og mest mulig stressfri utstilling, sørg for at du planlegger, vurderer hva som kreves og planlegger muligheter på utstillingsområdet. Sørg for å ha tilstrekkelig med tid, når det kommer til å reservere plass på arrangementet, for utforming og produksjon av stativ og salgsfremmende materialer. Husk også å ha rikelig med tid, når det kommer til levering av produkter og installasjon. 

3. Konkurrentforskning
Å ha et unikt og iøynefallende utstillingsområde er viktig for at bedriften skal bli lagt merke til. Men før du begynner på konsepter, ideer, design og begreper, se på hvordan andre selskaper har presentert seg. Hva gjør de med hell, eller hva gjør de ikke så bra? Du kan hente mange verdifulle tips som kan hjelpe deg med å forberede din egen plass. Noe som kan gi en fordel overfor mulige konkurrenter.

4. Design og planlegging
Når du har utført din forskning og identifisert din tilnærming, avtal så et møte med et designbyrå for å diskutere dine ideer og få konseptet på plass. Tillat tid til innledende runder vedrørende konsepter, revisjoner og endelig utarbeidelse av design. Her er det lurt å ha god tid, så start dette arbeidet noen måneder på forhånd. Finn ut hvor arrangementet finner sted og ha en plan/oversikt over hvordan ulike ting blir sendt til og fra arrangementet.

5. Spre ordet
Så snart du har bekreftet stedet på arrangementet, sørg for at du sprer ordet. Dra nytte av firmaets nettside og send e-postmeldinger for å la potensielle deltakere vite at du skal delta på en messe aktivitet og stille ut. Følg sosiale medier-kontoer for arrangementet og delta i samtalen, informere folk om hvor du vil være og kanskje til og med hva de kan forvente å se på messe området ditt.

6. Første inntrykk er viktig
Det er et stort antall utstillere på alle messe arrangementer. Derfor er det viktig at utstillingsplassen gir et godt inntrykk. I tillegg til et iøynefallende design av det tildelte området, er det viktig at medarbeiderne er klare til å ønske besøkende velkommen. Det kan være lurt å servere te / kaffe og komfortable sitteplasser, slik at folk kan ta seg en kort pause, noe som gir en perfekt mulighet for å dele produktet / tjenesten med dem. Fremstå vennlig og tilgjengelig, det er alltid en god start for en samtale og er med på å legge tilrette for en vellykket begivenhet.

7. Inkluder interaktivitet
Hvis du har muligheter til det, kan du finne en måte å legge til et interaktivt element på utstillingsområdet ditt.Dette kan være en fin måte å tiltrekke seg besøkende og generere interesse, slik at man samtidig kan opplyse og informerer besøkende om dine produkter og/eller tjenester. Berøringsskjerm aktiviteter er en fin måte å gjøre dette på. Du kan velge å ha konkurranser eller utfordringer der det er premier involvert – bare sørg for at uansett hvilken type interaktivitet du velger, så må den være relevant for din virksomhet og målgruppe.

8. Salgsmateriale
Dine besøkende vil ha sett og kanskje besøkt mange utstillere på kort tid, før de kommer til deg. Hvordan skal du sikre at de nettopp husker din bedrift fremfor alle andre? Profilartikler med nytteverdi, mobiltilbehør og av god kvalitet, er en fin måte å markedsføre merkevaren på og gjøre bedriften mer minneverdig. De kan også gi potensielle kunder et ytterligere referansepunkt hvis de ønsker å kontakte deg. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste utstillere deler ut reklamemateriell, så jo mer kreative og gjennomtenkt materialet ditt er, desto bedre!

9. Live markedsføring
Mens du er tilstede på arrangementet, synliggjør din tilstedeværelse ved å sende ut tweets eller korte blogginnlegg, slik at du øker muligheten for å komme i  kontakt med andre og flere besøkende.

10. Oppfølging
Følg opp potensielle «leads» kort tid etter utstillingen. Uansett hvor spennende og interresant messeområdet ditt er, så kan det kan være vanskelig for besøkende å huske alle de har møtt de aktuelle messe dagen. Det er derfor ikke så lurt å vent alt for lenge med å komme i kontakt med folk. En eller to dager etter at messe aktiviteten er gjennomført er generelt er en god regel.

Det å delta på messer er ofte en stor investering, jo mer forberedt du er, desto bedre. Sørg for at messeområdet og markedsføringsmateriale er kreativ, at det er en sammenhengende, samt at det er gjennomtenkt, nøye vurdert og at det passer godt i forhold til merkevaren din. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *